За контакти: 0878911316

Полезни съвети

Home office в малки пространства

Home office

В днешно време различни са причините поради които ни се налага да работим от вкъщи. Изминалата 2020 година е още един повод да преосмислим работата от уюта на дома, поне за онези професии които могат да си го позволят.

Говорейки обаче за домашен офис, веднага изниква въпросът с пространството. Мнозина не разполагат с удобството да имат специално пригодено помещение, което да обзаведат като офис. Това с което разполагаме обаче е въображение, което може да ни помогне да превърнем дори кухнята в подходящо място за работа.

Ако не сте от капризните, които искат да се разполагат на широко, и една маса ще ви е достатъчна, стига да създадете уютно кътче, с подходящите аксесоари и може би малко разместване.

Една добра идея е да обзаведете един малък ъгъл, буквално. Може би спалнята или дневната ви разполагат с някой необитаем ъгъл, който да обособите.

Ето вариантаи как може да го използвате:


Бюро в минималиситчен стил

Помните ли конзолните маси – малки, елеганти, достатъчни да съхранявате малки вещи? Днес на пазара има много различни модели бюра с подобни размери, които можете да долепите до стената и да позлвате вместо голямото бюро. Този тип бюра са удачни, защото не отнемат много от мястото ви в спалнята или всекидневната, и през времето в което не работите могат да вършат функцията на елегантна мебел. Някои модели бюра имат вградено едно или най-много две малки чекмеджета, които могат да поберат различни докуметни, без това да нарушава минималистичната им визия.

Сгъваема маса за стена

Ако навремето не сте харесвали сгъвамете маси, сега е удачен момент да ги заобичате. Монтират се лесно на стената, а възможността едното им рамо да пада ги прави удачни точно за малки помещения. Когато не работите, просто ги сгъвате.

Ъглов модул тип бар

Да правилно сте прочели – бар. Долепен по-плитък ъглов барплот до стената също би свършил чуденса работа. Така имате едновременно място за лаптопа/монитора, а през останалото време модерен ъглов кът който да подредите според това в коя стая е. Височината може да варира според вашите желания, но ъгълът наистина би изглеждал добре и на височаната на стандартен бар с два високи стола.

Приобщен балкон

Друга идея за home office място е ако имате приобщена балконна част в спалнята или дневната. В тези случаи една от образувалите се ниши може да превърнете в работен кът с малко бюро, над което да разположите една или две лавички за нужни документи и др. аксесоари и вещи.

Близо до прозореца

Още едно предимство на приобщения балкон е близостта до прозореца. Ако и в останалите случаи кътчето което сте подбрали за домашен офис е близо до светлина е добре, защото е доказано, че работата на приятна денвна светлина благоприятства продуктивността. Вариантите за офис място които спомехане до тук се вписват чудесно в мястото до прозореца, стига да имате възможност да обособите такъв кът там.

Подложката за лаптоп

Работата от вкъщи може да ви изкуши да поискате да се облегнете удобно в леглото и на фотьойла. Има решение и за такива случаи – подложката за лаптот. На пазара могат да се намерят различни видове – от сгъваеми до такива с възглавница, чиято идея е да ви е по-удобно в случаите, в които използвате скута си. Все пак не прекалявайте с тази поза тъй като не е много здравословна. По възможност ртаботете седнали на бюрюто.

Осветлението

Не подценявайте тази точка. Както по горе казахме – дневната светлина е благодатна за продуктивността, и е добре ако успеете да организирате деня си, така че да приключите работа преди да се е стъмнило. Ако все пак ви се наложи да работите и в тъмната част на денонощието (през зимните месeци се стъмва по-рано), то осигурете си меко и приятно осветление на бюрото. Малка работна лампа на стойка или за стена би ви свършила работа. Има достатъчно разнообразие от модели – от модерен дизайн до представители на рустикалния стил. Не забравяйте да съобразите цветната температура. В някоя следваща тема ще отделим повече внимание на нея. За сега просто ще споменем, че един добър избор за светлина в домашен офис е да се доближите максимално до неутралната температурата на девната светлина – в диапазона около 5000 келвина.

Със сигурност може да се каже още за пространството за домашния офис, но нека въображението ви работи. Най-важното е да подходите към идеи които да ви осигурят кофорт, така че да работите спокойно, и да се впишете в мястото с което разполагате в дома си.© 2021 Кентавър - ЕМ ООД. Всички права запазени.