За контакти: 0878911316

Полезни съвети

Потърси любимия си цвят и виж коя стая да обзаведеш с него

горе
Когато обзавеждаме жилището си, то най често е отражение на самите нас. И така трябва да бъде, за да си осигурим комфорт и уют в собствения си дом. Затова подберете комбинацията от цветовете в него внимателно, не само със съветите на специалист по интериорен дизайн, но и по собствен усет и предпочитания. Изразете себе си. Ето и някои полезни съвети от нас:
 
Бял цвят
Ако това е любимият ви цвят и трябва да обзаведете малко пространство, то определено ще останете доволни от резултата. Белият цвят създава усещане за простор и повече въздух в помещението. Той е идеална основа за цветни аксесоари и нестандартни колоритни дизайнерски решения. Символ е на чистотата и истината в отношенията между хората, носи усещане за баланс и спокойствие. Може да го включите като основен цвят във всяко помещение – цветове за хол и коридор например, за да бъдат стаите ви изпълнени със светлина, яснота и въздух. Също така той ще допринесе за оптичното увеличение и на предметите. Но не прекалявайте, за да не постигнете ефект „стерилност“ на своя дом.


 
Жълт цвят
Отиваме към топлата гама и към най-слънчевия цвят от нея – жълто. Това е цветът на доброто настроението, вдъхновението и апетита. Разпознахте ли се? Той намира приложение на работните места, които предполагат повече творчество, а също и в детските стаи, за да внесе повече радост и добро настроение. Но нашата препоръка е да го включите като цвят във вашето антре или коридор. Или поне акцент, който да бъде в жълт цвят. Обикновено тези помещения са издържани в комбинация от цветове от студената гама, ето защо жълтото ще „разчупи“ обстановката още на входа на вашия дом.


 
Жълтите възглавнички на дивана или завесите, също са добро решение за цветове за всекидневната. Там, където се събират всички, трябва да създадем усещане за добро настроение. Жълтото определено ще допринесе за повече положителни емоции.
 
Оранжев цвят
Символ на комуникацията, успеха и топлотата. Подходящ цвят е за хол и кухня. Доста често използван цвят е в бизнеса. Но с наситените нюанси не трябва да се прекалява, както и с количеството на този цвят в избраното помещение. Подбирайте комбинацията от цветове с оранжево внимателно.
 
Червен цвят
Изключително противоречив откъм емоции, които може да събуди у вас. От една страна това са любов, страст, апетит, приповдигнати чувства, от друга – това е цветът на агресията и конфликтът. Не прекалявайте с него. Няколко добре подбрани аксесоара или мотиви са добро решение за цвят във вашата дневна, трапезария, кабинет и кухня. Червеният цвят е изразителен и подчертава, затова обмислете внимателно вашето решение в червено. Но ако сте огнена натура, няма как този цвят да липсва във вашия дом.


 
Лилав цвят
Лилавият е предпочитан  цвят за спални и детски стаи на пораснали деца, тъй като създава чувство за релакс, спокойствие, отпочиналост. Би бил и добро предложение за вашия кът, в който работите, тъй като подобрява концентрацията. Той подтиска апетита, ето защо не ви го препоръчваме като основен цвят за вашата кухня и трапезария.


 
Син цвят
Синьото е цвят на спокойствие и уединение. Ако се обградите с него, вероятно това ще ви накара да почувствате душевен мир и чистота. Подходящо е в блед нюанс като цвят за стени, за баня и мокри помещения и разбира се цветни аксесоари за морската ви вила. Но не забравяйте - синьото е студен цвят. Ето защо ако прекалите с комбинацията от цветове в синьо или не разнообразите с други цветни акценти в топлата гама, рискувате да живеете като в басейн и дори да се чувствате подтиснати. Ето и част от нашите интериорни предложения в синьо:


 
Зелен цвят
Зеленият цвят успокоява и подобрява концентрацията. Освен това, хората които го харесват са оптимистично настроени и обичат природата. Страхотно е да внесете част от нея като цвят във вашата спалня или детска стая. Според фън шуй, зеленият и синият цвят са най-подходящите за баня, тъй като те символизират водната стихия.
 
Сив цвят
Обикновено това е цветът на ергенската квартира или офиса. Той е сдържан, премерен и ненатрапчив, също като хората, които го харесват. Ако решите да използвате този цвят на бизнеса в дома си, то задължително трябва да включите някакви цветни акценти, за да не превърнете помещенията в скучни и строго професионални места за пребиваване. Той не е силно контрастен. Чудесно се съчетава със светлозелено, розово и някои нюанси и комбинации от цветове от топлата гама. Ако го използвате правилно, определено ще се откроите като човек с подчертан стил и вкус към красивото.
 

 
Кафяв цвят
Това е цветът на земята, семейният уют, топлата атмосфера, трезвата преценка. Подходящ е за всяко кътче на вашия дом, в което искате да пресъздадете усещане за спокойна и приветлива атмосфера от семеен тип. Кафявото е цветът на комфортът и зрелостта. Използвайте го свободно в различните му нюанси, защото трудно ще прекалите с него. Само имайте предвид, че за малки и тесни пространства, той не е подходящ за основен цвят, защото оптически намалява размера на помещението. Препоръчваме ви да не използвате мебели от дърво в тъмен кафяв цвят, например „венге“ в малки жилища.
 

 
Черен цвят
Черният цвят е също толкова противоречив, колкото и червеният. От една страна това е цветът на депресията и траура, от друга е символ на елегантност и стил. Казват, че хората които се обличат постоянно в черно, са скучни и без въображение, вечно страхуващи се да опитат нещо различно. Не искате да бъдете от тях, нали? Ако черното е любимият ви цвят, възползвайте се от добрите му послания. Може да направите страхотна комбинация от цветове за вашия дом с черни акценти. Внесете го в интериора под формата на мебели и стилни аксесоари, или като акцент по стената. Нека този цвят да подчертае стила ви по оригинален начин.
За още идеи и предложения за цветни акценти в интериора, разгледайте нашите предложения в Галерия


© 2021 Кентавър - ЕМ ООД. Всички права запазени.