За контакти: 0878911316

Полезни съвети

Интериорна врата – как да направим правилния избор?

Избпр на интериорна врата

Интериорните врати са един от важните акценти в интериора най-вече заради своята функционалност да отделя помещенията в едно жилище. В последно време изборът на интериорна врата е важен и поради своите естетически качества и допълнение към дизайна. Предлагането им е разнообразно –различни модели на различни цени и разбира се, различно качество.

Ние сме тук, за да ви дадем полезни съвети в избора на интериорни врати. Ето какво е важно да имате в предвид:

Материал за изработка

Изборът на дърво в случая е много подходящ, защото това е напълно естествен материал, който не вреди на здравето. Сред най-разпространените материали за изработка на интериорни врати са също MDF, NDF (не се препоръчва за влажни помещения), ПДЧ.

Закаленото стъкло също се използва, а комбинацията му с другите материали е често срещана при избор на врата за малки и тъмни помещения.

Покритие

Сред най-често използваните покрития за интериорни врати са PVC фолио, 3D полипропиленов ламинат, боя, лак и др. Тъй като интериорните врати са предназначение за вътрешността на вашия дом, ние ви препоръчваме да избирате висококачествени и максимално безвредни материали за тяхното покритие, особено за спални помещения.

Посока на отваряне

Това е важно решение, защото по този начин определяте функционалната роля на вратата. Разбира се, за някои помещения има и законоустановени изисквания. Практиката в случая е вратата да се отваря навън, но не винаги това е възможно с оглед на жилищното разпределение.

Ако търсите качество на интериорната врата, обърнете внимание на:

Вътрешното, Външното покритие и Рамката на вратата

Според вътрешното покритие интериорните врати се делят на масивни и кухи. За предпочитане са масивните врати заради тяхната устойчивост на влага, топло и звукоизолация. Те най-често се изработват от ПДЧ, МД или масивна дървесина и са по-тежки.

Кухите врати са на половина по-леки, практични за помещения, в които често има достъп. Те определено ще удължат живота на пантите ви, но имат доста по-лоши изолационни свойства.

Външното покритие на интериорните врати може да бъде както естествен дървен материал, който да подлежи на лакиране или не, така и имитиращ дърво. При втория вариант върху дъска се поставят листове хартия имитиращи шарката на дървена повърхност.

Лакираните интериорни врати използват DM покритие, което се наслоява няколко пъти с лак и от броя на слоевете до голяма степен зависи и трайността на покритието.

При избор на рамка за интериорната врата, материалът е от изключително значение. Препоръчваме ви водоустойчив MDF или масивна дървесина.

Фабриката в с. Куклен, община Пловдив

Тук е мястото на производство на интериорните врати, които предлагаме по индивидуална поръчка на клиента. Изборът на дизайн е изключително ваше решение, а изпълнението – наше! Разбира се, ако не сте се спряли на модел, ние има какво да ви предложим. Работим с висококачествени италиански материали и екип от професионалисти в цеха ни с 25 професионални машини. За нас качеството е преди всичко, защото искаме да ви предложим устойчива на атмосферните условия и функционална интериорна врата.

Направете вашето запитване тук.© 2021 Кентавър - ЕМ ООД. Всички права запазени.