За контакти: 0878911316

Полезни съвети

Ремонт на покрива - повече за него

ремонт на покрива

Една от най-важните защити за всяка сграда идва от добре поддържаният покрив и редовното следене на неговото състояние. Заедно с фасадата, покривът е подложен най-силно на външното влияние на околната среда и промените на времето в различните сезони. Независимо дали говорим за къща, жилищна кооперация или бизнес сграда, състоянието на покрива не бива да бъде подценявано, защото различни проблеми в останалата част на конструкцията водят началото си от там.
В предишна наша статия споменахме, че летният сезон е най-подходящото време през годината, да обърнете внимание на покрива.

Добре е, доколкото ви е възможно, да правите един или два пъти годишно оглед, с цел почистване и установяване на различни проблеми. Откриването на даден проблем в по-ранна фаза, може да ви спести по-сериозни главоболия в последствие. Примерно оглед на състоянието на керемидите, и откриване на различни течове са един възможен сценарии за преванитвни мерки.

Сред редовната поддръжка на покрива е добре да обърнете внимание на почистването на системите за оттичане на вода, особено преди зимния сезон. В профилактиката на покрива може да включите и оглед или подмяната на битумните мембрани, преглед и почистване на комините, пребоядисване на шапки и бордове.
Има обаче случаи в които е необходима по-сериозна и цялостна намеса на професионалисти, за подобряване състоянието на покрива. Това са ситуации в които трябва да се подмени цялата покривна конструкция, в допълнение с подмяна на керемидите или подмяна на топло/ хидроизолацията. Все дейности за които е нужно хубаво и сухо време.

Преди обаче да пристъпите към профилактика или по-сериозен ремонт, съветваме ви да се доверите на мнението на специалистите. Не подценявайте консултацията като услуга, тъй като при един оглед могат не само да бъдат открити дадени проблеми, и да се установи клоко са сериозни, но и специалистите биха ви посъветвали кои са най-добрите решения за справяне, както и оптималния бюджет.

Екипът на Кентавър ЕМ се е специализирал в различни ремонтни дейности на покривни конструкци, подмяна на керемиди, полагане на хидроизолация и изграждане на цялостни конструкции. Освен това, бихме могли да направим оглед и оценка на състоянието на вашия покрив, както и да предложим оптимално решение спрамо нужния ремонт. 

За повече информация може да се обърнете към нас със запитване, както да видите услугите ни в сферата.© 2021 Кентавър - ЕМ ООД. Всички права запазени.